onsdag 30. desember 2009

Lønnebergets hevn

Mye er sagt om svineinfluensa denne høsten. Vi har lært oss å hoste i albuen, det ligger plasthansker ved epledisken, vi finner hånddesifiseringen før leppestiften i veska. Innenfor de kretser som forsker på influensaen har man sikkert funnet ut hvor svineinfluansen kom fra. Men det mangler en vesentlig opplysning - fra hvem kom influensaen.

Julen er tiden for de store mysterier; alt fra nøtten om hva som egentlig skjedde for omtrent 2009 år siden til hva som er inne i den avlange, harde pakken og ikke minst Roald Øyens julenøtter. Rundt lunsjbordet har konspirasjonsteorien slått rot når det dreier som om nøtten svineinfluensa. Fenomenet er diskutert opp og ned, forlengs og baklengs.

Vanlig influensa, oppkalt etter nå etterhvert vanlige juleferiereisemål, som Bejing, Hong Kong, Singapore, skaper ikke de store overskriftene. Nei, de store overskriftene kom først da dyreriket ble koblet inn. Med høna i spissen. Det skapte så store overskrifter at de fire hønene i Polmak strengt tatt burde holdt seg innendørs mens resten av naturens flygebestand hadde sin trekktid. Hva har så hønene i Polmak og høneinfluensa med Lønneberget å gjøre? HalteLotta, ja... Sier ikke mer... Og hva har vi nå? ...Griseknoen, ja. ...Sier ikke mer...


...Og fikk ikke Emil seg en hest etterhvert? Lukas, ja. Jeg venter i spenning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar